Atrakcie dovolenkovej destinácie Lovran

Publikované jún 5, 2014 v kategórii Chorvátsko

Atrakcie dovolenkovej destinácie Lovran

5 km južne od letoviska Opatija sa nachádza mestečko Lovran. Mnohí ho poznajú ako kúpeľné mesto so zimnými pobytmi, od skončenia 2. svetovej vojny sa však rozvíja aj ako letná dovolenková oblasť.

Lovran má dlhú históriu, už za rímskych čias si tu bohatí patricijovia stavali svoje letné sídla. V stredoveku sa vládcovia často striedali, od 14. storočia do roku 1918 bolo mesto pod nadvládou Habsburgovcov.

Čo sa tu oplatí vidieť?

Spomedzi historických pamätihodností je najvýznamnejší kostol sv. Juraja z 14. storočia, ktorý bol však neskôr viackrát renovovaný (naposledy v 18. storočí). Mimoriadne vzácne sú hlavne gotické fresky. Ďalšou sakrálnou pamiatkou je románsky kostolík svätej Trojice, taktiež v gotickom prevedení.

Kúpanie a pláže

Najväčším magnetom pre dovolenkárov sú miestne pláže. Lovran má 2 väčšie pláže. Prvou je hlavná pláž Kvarner, nachádzajúca sa vo východnej časti mesta. Tvorí ju piesok a čiastočne vybetónované móla. Peharovo je pláž zátoky na okraji mesta, tvoria ju jemné okruhliaky a piesočnaté dno. Ďalšie pláže sú v blízkosti hotelových komplexov. Niektoré obklopuje bujná vegetácia, ktorej sa tu mimoriadne darí vďaka vode zadržiavanej horami.

Zábery z Lovranu

Overené hotely a apartmány

Asi najvýhodnejšou formou pobytu v Chorvátsku sú apartmánové zariadenia. Mnohí ich obľubujú vďaka kuchynke, v ktorej si môžu pripravovať počas dovolenky vlastné jedlá. Medzi kvalitné apartmány v Lovrane patria trojhviezdičkové Apartments Kestenovi Dvori. Sú situované v tichej časti mesta, obklopuje ich záhrada so starými gaštanmi a grilom. Jedinou nevýhodou je vzdialenosť pláží, ku ktorým treba dochádzať autom. Najbližšia je vo vzdialenosti vyše 2 km. Všetky apartmány sú klimatizované, ich súčasťou je terasa s výhľadom. Každý má jednu alebo viacero spální. Samozrejmou súčasťou je spomínaná kuchynka s jedálňou a kúpeľňa so sprchovým kútom. V obývačke nechýba TV a posedenie. Hostia majú k dispozícii bezplatné parkovisko a Wi-Fi pripojenie v celom areáli. Recenzie návštevníkov a aktuálne ceny ubytovania nájdete po kliknutí na odkaz vyššie.

Ak uprednostňujete polohu bližšie k moru, skúste štvorhviezdičkový Hotel Park Lovran. Stojí blízko známej promenády Lungo Mare, len 100 metrov od mora. Jeho súčasťou sú kúpele, vstup je však spoplatnený. Izby sú klimatizované, nechýba im vlastná kúpeľňa a TV. Samozrejmosťou je bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet a súkromné hotelové parkovisko. V cene pobytu sú raňajky, na vyžiadanie môže personál zabezpečiť polpenziu. Rezerváciu je možné uskutočniť cez odkaz vyššie (názov hotela).

SONY DSC

Objednať ubytovanie v Lovrane!

Ceny: už od 20 EUR

Obrovský výber z hotelov, apartmánov, penziónov a ďalších typov ubytovacích zariadení. Rýchla a jednoduchá rezervácia. Najnižšie ceny.

Web prevádzkuje a píše Peter Greša. V prípade potreby ma môžete kontaktovať cez odkazy vyššie. Ak máte otázky týkajúce sa článku, použite prosím komentáre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *