Novalja a legendárna Zrće Beach

Publikované nov 27, 2013 v kategórii Chorvátsko

Novalja a legendárna Zrće Beach

Pokiaľ radi dovolenkujete v Chorvátsku, Novalju Vám asi nebude potrebné bližšie predstavovať. Toto prístavné mestečko je hlavným turistickým letoviskom ostrova Pag, nachádza sa na severozápadnom pobreží.

Obyvatelia Novalje sa živia poľnohospodárstvom a rybolovom, veľká časť z nich pracuje počas letnej sezóny v cestovnom ruchu – poskytujú napríklad ubytovanie pre návštevníkov. V tomto článku prinášame okrem iného tipy na apartmány v Novalji.

Aké pamiatky sa tu oplatí vidieť?

Novalja je samozrejme vyhľadávaná kvôli svojim plážam a kúpaniu v mori. Počas svojej dovolenky však možno budete mať záujem prezrieť si miestne pamätihodnosti.

V blízkosti sa kedysi nachádzalo rímske mesto Cissa (dnes sa nazýva Caska, vzdialená 3 km) a Novalja slúžila ako jeho prístav. Rozvoj tohto mesta bol ukončený masívnym zemetrasením v roku 361, kedy sa veľká časť prepadla do mora. Na vrchu sv. Juraja sa nachádzajú pozostatky, v blízkosti je aj niekoľko románskych kostolíkov. Nachádza sa tu aj veľmi obľúbená pláž, ktorú tvoria okruhliaky a hrubý piesok.

Najlepšie pláže v Novalji

Vo vzdialenosti 3 km od mestečka sa nachádza najslávnejšia pláž v oblasti – Zrće Beach. Mnohí ju označujú ako jednu z najčarovnejších pláží na pobreží Jadranu, je známa aj ako „chorvátska Ibiza“. Tvoria ju drobné kamienky, vstup do mora je veľmi plynulý. Spolu s plážami Trinčel a Straško sa môže pochváliť ocenením „modrá vlajka“, ktorou sú vyznamenané mimoriadne čisté a kvalitné pláže.

Takto to vyzerá na Zrće Beach

Spomínaná pláž Straško je od Novalje vzdialená len 1 km. Návštevníci ju vyhľadávajú kvôli jej rozlohe (1.5 km), a borovicovým lesom. Breh tvoria okruhliaky, dno je piesočnaté. Ideálna pre nadšencov vodných športov.

Kde sa ubytovať?

Desiatky rôznych apartmánov v Novalji si môžete za najlepšie ceny pohodlne rezervovať prostredníctvom rezervačných systémov. Pri každom zariadení sa nachádzajú komentáre s hodnoteniami od návštevníkov, ktoré zaručene uľahčia Váš výber.

Najlepšie hodnotenia spomedzi všetkých apartmánov má štvorhviezdičkový Aparthotel Lastura. Hostia vo svojich recenziách zmieňujú hlavne výhodnú polohu, priateľský personál, moderné zariadenie a výborný výhľad na more. Aparthotel sa nachádza priamo na pláži, nevýhodou je však vzdialenosť od centra Novalje (až 8 km). Súčasťou všetkých klimatizovaných apartmánov je vlastná kúpeľňa (niektoré ich majú aj 2) a plne vybavená kuchynka. Bezplatné Wi-Fi aj parkovanie. Ak chcete zobraziť ceny ubytovania, kliknite na odkaz vyššie.

Perfektnú polohu má trojhviezdičkové zariadenie Apartments Diva. Nájdete ho na vyvýšenom mieste, len pár stoviek metrov od všetkých známych spomínaných pláží. Centrum mesta je vo vzdialenosti približne 400 metrov. Apartmány obklopuje veľká záhrada, v ktorej je možné grilovať. Súčasťou klimatizovaných apartmánov je balkón, z ktorého si môžete vychutnať výhľad na Jadranské more. Samozrejmosťou je vlastná kúpeľňa a plne vybavená kuchynka s jedálenským kútom. Bezplatné Wi-Fi aj parkovanie. Rezerváciu je možné uskutočniť cez odkaz vyššie (názov apartmánov).

soukrome-apartmany-novalja-okoli

Objednať ubytovanie v Novalji!

Ceny: už od 20 EUR

Obrovský výber z hotelov, hostelov, penziónov a ďalších typov ubytovacích zariadení. Rýchla a jednoduchá rezervácia. Najnižšie ceny.

Web prevádzkuje a píše Peter Greša. V prípade potreby ma môžete kontaktovať cez odkazy vyššie. Ak máte otázky týkajúce sa článku, použite prosím komentáre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *