Sprievodca lyžovačkou a tipy na ubytovanie v Hermagore

Publikované okt 16, 2014 v kategórii Rakúsko

Sprievodca lyžovačkou a tipy na ubytovanie v Hermagore

Za kvalitnou lyžovačkou neváhajú niektorí Slováci precestovať aj stovky kilometrov. Veľkej obľube sa teší napríklad vzdialená lyžiarska oblasť Nassfeld v juhozápadnom Rakúsku, neďaleko hraníc s Talianskom.

Väčšina návštevníkov sa zvykne ubytovať v okresnom meste Hermagor-Pressegger See. Dnes si povieme o možnostiach lyžovania v okolitých strediskách a poradíme s výberom výhodného ubytovania.

Lyžovačka v Nassfeld – Hermagor

Jedno z najlepších lyžiarskych stredísk v Rakúsku sa rozkladá v nadmorskej výške od 600 po 2002 metrov nad morom. Hneď na úvod treba poznamenať, že väčšina zo 110 km poctivo udržiavaných zjazdoviek je označená červenou farbou – ide o stredne ťažké trate. Nachádzajú sa tu však aj ľahké modré (30 km) a náročné čierne (11 km) zjazdovky. Stredisko okrem iného charakterizuje slnečné počasie po väčšinu roka, množstvo prírodného snehu a stovky kilometrov dráh pre bežkárov.

Aktuálne ceny skipasov sú k dispozícii na oficiálnom webe nassfeld.at (dostupný aj v češtine).

Prezrite si svahy na videu

O pohodlie lyžiarov a snowboardistov sa stará 30 moderných lanoviek a vlekov, okrem iného sa môže pýšiť najdlhšou kabínkovou lanovkou v Alpách s názvom Millenium-Express (prevýšenie až 1300 metrov!). Zaujímavosťou je aj fakt, že sa tu nachádza najdlhšia osvetlená zjazdovka v Európe – pre potreby nočného lyžovania je k dispozícii 2,2 km zjazdovky Carnia (jej celková dĺžka je takmer 8 km!). V oblasti si môžete užiť aj kopu ďalších zimných i letných športov. V zime sa dá napríklad korčuľovať na zamrznutom jazere Pressegger, celé okolie si vychutnáte z vtáčej perspektívy vďaka paraglidingu.

Tipy na hotely

V blízkosti Hermagoru leží trojhviezdičkový Hotel Radnighof s pozitívnymi ohlasmi od predošlých hostí. Tí chvália skvelý personál, polohu v tichom prostredí (10 minút jazdy od Nassfeldu), chutné jedlo a dobré vybavenie ubytovacích jednotiek. Všetky recenzie sa zobrazia po kliknutí na názov hotela. V cene pobytu sú bohaté bufetové raňajky alebo polpenzia. Večer sa podáva večera pozostávajúca zo štyroch chodov, na jej prípravu sa využívajú čerstvé suroviny z okolitých fariem. Príjemný relax ponúka sauna, stolný tenis a šípky. Samozrejmosťou je bezplatné parkovanie a Wi-Fi pripojenie na internet. Príjemne zariadené izby majú balkón s výhľadom na hory, TV, kúpeľňu s vaňou a trezor.

Trojhviezdičkový Alpenhotel Marcius leží v bezprostrednej blízkosti zjazdoviek, najbližší vlek je vzdialený len 80 metrov. Hostia majú k dispozícii wellness centrum, v ktorom sa okrem iného nachádza krytý bazén a sauny. V cene pobytu je polpenzia (bufetové raňajky a trojchodová večera). K dispozícii je súkromné parkovisko a Wi-Fi pripojenie na internet. Priestranné izby majú vlastnú kúpeľňu a TV (chytá aj české programy). Recenzie predchádzajúcich návštevníkov zobrazíte kliknutím na názov hotela.

1157225330

Objednať ubytovanie v Hermagore!

Ceny: už od 25 EUR

Obrovský výber z hotelov, apartmánov, penziónov a rôznych ďalších ubytovacích zariadení. Rýchla a jednoduchá rezervácia. Najnižšie ceny.

Web prevádzkuje a píše Peter Greša. V prípade potreby ma môžete kontaktovať cez odkazy vyššie. Ak máte otázky týkajúce sa článku, použite prosím komentáre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *