Kde sa ubytovať pri návšteve Bournemouthu?

Publikované aug 24, 2014 v kategórii Anglicko

Kde sa ubytovať pri návšteve Bournemouthu?

Najvýznamnejšou turistickou destináciou anglického územného celku Dorset je jednoznačne jeho najväčšie mesto Bournemouth. Toto prímorské letovisko sa môže pýšiť piesočnatými plážami, ktoré dosahujú dĺžku až 11 km.

Veľkej obľube sa teší aj z dôvodu polohy v blízkosti Londýna, z ktorého sa sem dostanete približne za 2 hodiny jazdy. Londýnčania sem často cestujú napríklad na víkendový pobyt pri mori.

Ako sa sem dostať?

Bournemouth má svoje letisko, ktoré pred pár rokmi označili čitatelia denník Daily Telegraph za tretie najlepšie letisko na svete. Premávajú sem aj nízkonákladovky, napríklad Ryanair. Väčšina cestujúcich zo zahraničia však pristane na niektorom z letísk v Londýne.

Rýchla prehliadka mestom

Z Londýna sa sem dostanete verejnou dopravou. Na priamy vlakový spoj môžete nasadnúť na londýnskej stanici Waterloo, druhou možnosťou je autobusový spoj spoločnosti National Express zo stanice Victoria Coach Station.

Tipy na atrakcie

Mesto je obdarené veľmi peknou prírodou, príjemný relax si môžete užiť v mnohých parkoch a pôvabných záhradách. Veľkú pozornosť pútajú spomínané pláže a priezračné more, ktoré často vyhľadávajú surfisti a nadšenci ďalších vodných športov. Počas letnej sezóny je samozrejme vhodné aj na kúpanie.

Určite navštívte krásny mys Hengistbury Head medzi Bournemouthom a dedinkou Milford on Sea. Od roku 1990 je vyhlásený za prírodnú rezerváciu, je tu skvelá pláž.

2 overené tipy na ubytovanie

10 minút od centra mesta a pláže nájdete Yenton Hotel, ktorý má kopu pozitívnych hodnotení od predošlých hostí. Všetky recenzie si môžete prezrieť po kliknutí na názov hotela. Útulné a čisté ubytovacie jednotky, veľká záhrada pred hotelom, výhodné ceny a ochotný personál. K dispozícii je bezplatné Wi-Fi a súkromné parkovisko pre ubytovaných hostí. Súčasťou izieb je kúpeľňa s vaňou, TV s plochou obrazovkou, kúrenie, žehliace potreby a dokovacia stanica pre iPod.

500 metrov od pláže leží trojhviezdičkový rodinný hotel Denewood Hotel. Predošlí hostia chvália okrem výhodnej polohy aj chutné raňajky (v cene pobytu), kvalitu ubytovacích jednotiek a výborný personál. Samozrejmosťou je bezplatné Wi-Fi a parkovanie. Súčasťou izieb je TV s plochou obrazovkou, DVD prehrávač, vlastná kúpeľňa, rýchlovarná kanvica a kúrenie. Aktuálne ceny ubytovania a možnosti rezervácie si zobrazíte kliknutím na názov hotela vyššie.

fresh-water-showers-2-309435-m

Objednať ubytovanie v Bournemouthe!

Ceny: už od 25 EUR

Obrovský výber z hotelov, apartmánov, penziónov a rôznych ďalších ubytovacích zariadení. Rýchla a jednoduchá rezervácia. Najnižšie ceny.

Web prevádzkuje a píše Peter Greša. V prípade potreby ma môžete kontaktovať cez odkazy vyššie. Ak máte otázky týkajúce sa článku, použite prosím komentáre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *