Sprievodca legendárnym Saint-Tropez

Publikované feb 10, 2014 v kategórii Francúzsko

Sprievodca legendárnym Saint-Tropez

Na pobreží Francúzskej riviéry sa nachádza slávne mesto, ktoré mnohí poznáme hlavne vďaka komédiám s Louis de Funèsom. Saint-Tropez je významné a prestížne turistické letovisko s príjemnými plážami.

Okrem vylihovania pri mori musíte vidieť aj miestne atrakcie. Dovolenkári sa chodia pozerať napríklad na prístav a budovu policajnej stanice. Nenechajte si ujsť romantickú večernú prechádzku po promenáde.

Tipy na pláže

Pri pobyte v Saint-Tropez a okolí si môžete vychutnať príjemné dlhé pláže s bielym pieskom. Pár kilometrov od mesta leží v obci Ramatuelle pláž Pampelonne, ktorú preslávili práve spomínané filmy. Obklopujú ju desiatky rôznych podnikov, počas letnej sezóny ich denne navštívia desiatky tisíc ľudí. Niektoré súkromné úseky sú vyhradené pre naturistov.

Pár záberov mesta

Predražený nocľah

Saint-Tropez má povesť prestížneho letoviska a ceny ubytovania sú počas letnej sezóny neskutočne drahé. V obyčajných trojhviezdičkových hoteloch zaplatíte za nocľah aj niekoľko stoviek eur. Ekonomickejšie je vyhľadať hotely v okolitých letoviskách, kde sú dokonca aj krajšie pláže. Podľa viacerých názorov sa tu neoplatí zostať dlhšie ako jeden deň.

Kde sa ubytovať?

V blízkosti centra nájdete trojhviezdičkový La Bastide Du Port s pozitívnymi hodnoteniami predošlých hostí. Všetky recenzie si zobrazíte kliknutím na názov hotela. Obklopuje ju záhrada s palmami a slnečná terasa. Raňajky sú spoplatnené, k dispozícii je však Wi-Fi pripojenie a parkovanie zdarma. K dispozícii je aj požičovňa bicyklov, áut a lodí. Klimatizované izby sú zariadené v provensálskom štýle, ich súčasťou je TV s plochou obrazovkou a moderná kúpeľňa s vaňou alebo sprchovým kútom.

500 metrov od centra a 50 metrov od pláže La Bouillabaisse leží trojhviezdičkový Maison du Lyon d’Or. K prístavu sa dostanete za 10 minút chôdze, ku golfovému areálu za 15 minút jazdy autom. V cene pobytu sú raňajky, samozrejmosťou je bezplatné Wi-Fi a parkovanie. Klimatizované izby sú priestranné a luxusne zariadené, samozrejmosťou je vlastná kúpeľňa a TV s plochou obrazovkou. Premrštené ceny ubytovania a fotky hotela si môžete prezrieť kliknutím na odkaz vyššie.

st-tropez-606000-m

Objednať ubytovanie v Saint-Tropez!

Ceny: už od 20 EUR

Obrovský výber z hotelov, hostelov, penziónov a ďalších typov ubytovacích zariadení. Rýchla a jednoduchá rezervácia. Najnižšie ceny.

Web prevádzkuje a píše Peter Greša. V prípade potreby ma môžete kontaktovať cez odkazy vyššie. Ak máte otázky týkajúce sa článku, použite prosím komentáre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *