Bilbao

Publikované máj 28, 2013 v kategórii Španielsko

Bilbao

Bilbao je najväčšie mesto v Baskicku. Označuje sa ako jedno z najškaredších miest v Španielsku.

Mesto kedysi nemalo takmer žiadny turistický ruch, dnes sem turisti chodia navštíviť Gugenheimovo múzeum. Ide o múzeum moderného umenia, otvorené bolo v roku 1997.

Letisko Bilbao sa nachádza 9 km od mesta. Je najvyužívanejším letiskom v Baskicku.

Ubytovanie v Bilbau ponúkajú desiatky ubytovacích zariadení. Pozitívne hodnotenia má trojhviezdičkový Best Western Bilbao Conde Duque. Nachádza sa pri rieke v centre mesta, blízko miestnych pamätihodností. Izby sú moderné a klimatizované, ich súčasťou je vlastná kúpeľňa so sušičom vlasov. Bezplatné Wi-Fi pripojenie, parkovanie je však mastne spoplatnené (18€/deň). Za izbu pre dvoch zaplatíte od 79€/noc.

Promo video o Bilbau

Lacné ubytovanie ponúka Pension Zubia. 1 hviezdička, poloha 2 minúty chôdze od starého mesta a 10 minút od Guggenheimovho múzea. Izby sú jednoducho zariadené, majú spoločné kúpeľne. V blízkosti je množstvo barov, obchodov a reštaurácii. V blízkosti je stanica metra Abando. Bezplatné Wi-Fi, chýba parkovisko. Cena dvojlôžkovej izby od 36€/noc.

Najlepšie hodnoteným hotelom v Bilbau je Hotel Carlton. 5 hviezdičiek, poloha na námestí Plaza de Federico Moyúa v historickej budove. Letisko je vo vzdialenosti 5 km. Gugenheimovo múzeum je vzdialené 10 minút chôdze. Elegantné klimatizované izby s vlastnou kúpeľňou. V reštaurácii sa podávajú tradičné domáce špeciality aj medzinárodné pokrmy. Bezplatné Wi-Fi pripojenie v celom areáli, parkovanie je spoplatnené (až 26€/deň). Noc v dvojlôžkovej izbe stojí od 130€.

433290_electrico

Objednať ubytovanie v Bilbau!

Ceny: už od 20 EUR

Obrovský výber z hotelov, hostelov, penziónov a ďalších typov ubytovacích zariadení. Rýchla a jednoduchá rezervácia. Najnižšie ceny.

Web prevádzkuje a píše Peter Greša. V prípade potreby ma môžete kontaktovať cez odkazy vyššie. Ak máte otázky týkajúce sa článku, použite prosím komentáre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *